Preskocit navigáciu

Zdokonaľovacia príprava


Zdokonaľovacia príprava
Dňa 23. októbra 2019 v priestoroch Posádkovej strelnice Lipovník vykonali profesionálni vojaci Úradu logistického zabezpečenia (PrV ÚLZ OS SR) zdokonaľovaciu prípravu, ktorá bola zameraná na splnenie cvičení v streľbe z pridelených ručných zbraní a praktické precvičenie základných bojových zručností.
PrV ÚLZ OS SR sa zdokonalili a boli preskúšaní v streľbe zo samopalu (Sa vz.58) a pištole (Pi vz.82) už podľa nových cvičení v streľbe. Svoje vedomosti a zručnosti si upevnili na jednotlivých pracoviskách zo základných bojových zručností, kde sa otestovali v poskytovaní prvej pomoci, základných technikách boja z blízka, v postupoch činnosti v nebezpečnom priestore (mínové pole), reakciách a postupoch pri nájdení nástražného výbušného systému a tém z taktickej prípravy.
Zdokonaľovacia príprava tak nadviazala na zamestnanie z mesiaca september 2019, kedy PrV ÚLZ OS SR vo Výcvikovom priestore Turecký Vrch plnili cvičenie v hádzaní ručných granátov a výcvik v taktickej príprave.
Zamestnaním bola ukončená praktická časť zdokonaľovacej prípravy profesionálnych vojakov v tomto roku zo vševojskovej prípravy.


Zdokonaľovacia príprava Zdokonaľovacia príprava Zdokonaľovacia príprava Zdokonaľovacia príprava Zdokonaľovacia príprava

Autor: nrtm. Jaroslav Novomestský , Foto: čat. Martin Raninec - Dátum: 23.10.2019
Čítanosť: 5971
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share