Preskocit navigáciu

Posledný nástup príslušníkov 4. pluku logistiky v pôvodnej zostave s 44. centrom logistických služieb


Posledný  nástup príslušníkov 4. pluku logistiky v pôvodnej zostave s 44. centrom logistických služieb
 
 Dňa 30. augusta 2022 sa v priestoroch 4. pluku logistiky v Trenčíne uskutočnil slávnostný nástup príslušníkov pluku pri príležitosti 78. výročia Slovenského národného povstania a k 30.výročiu prijatia Ústavy Slovenskej republiky.
Po odznení hymny Slovenskej republiky bol príslušníkom 4. pluku logistiky a 44. centra logistických služieb vyhlásený rozkaz prezidentky Slovenskej republiky k 78. výročiu Slovenského národného povstania a k 30.výročiu prijatia Ústavy Slovenskej republiky.

Slávnostný nástup pokračoval vyhlásením rozkazu náčelníka Generálneho štábu OS SR o udelení vojenských vyznamenaní, ktoré boli udelené príslušníkom 44. Centra logistických služieb pri tejto príležitosti. Čestný odznak Ozbrojených síl slovenskej republiky II. stupňa – strieborný si z rúk veliteľa pluku, plukovníka Petra MASÁRA, prevzala podplukovníčka Jana JURIŠIČOVÁ a major Ján BOTKA.
Pamätný kríž náčelníka generálneho štábu OS SR II. stupňa – strieborný odovzdal veliteľ pluku zamestnancovi MUDr. Michalovi ŠKORCOVI, ktorý mu bol udelený náčelníkom Generálneho štábu OS SR za významnú spoluprácu s ozbrojenými silami SR pri príležitosti skončenia pracovného pomeru a odchodu do starobného dôchodku.
31. augusta 2022 MUDr. Michal ŠKOREC odchádza do starobného dôchodku po odslúžení 30 rokov v uniforme a takmer 19 rokov, kedy v OS SR pôsobil ako civilný zamestnanec na rôznych služobných a pracovných pozíciách vo vojenskom zdravotníctve, kde odovzdával svoje skúsenosti. Veliteľ vo svojom poďakovaní vysoko ocenil prínos a prácu počas jeho pôsobenia v štruktúre 4. pluku ako aj na predchádzajúcich pozíciách.
V závere slávnostného nástupu veliteľ vo svojom príhovore poďakoval príslušníkom 44. centra logistických služieb, ktorí dňom 1. septembra 2022 prechádzajú do priamej podriadenosti Brigády spoločnej podpory. Uvedené organizačné zmeny sú v súlade s vydaným Nariadením náčelníka Generálneho štábu OS SR na vykonanie organizačných zmien v ozbrojených silách SR v roku 2022.









Posledný  nástup príslušníkov 4. pluku logistiky v pôvodnej zostave s 44. centrom logistických služiebPosledný  nástup príslušníkov 4. pluku logistiky v pôvodnej zostave s 44. centrom logistických služiebPosledný  nástup príslušníkov 4. pluku logistiky v pôvodnej zostave s 44. centrom logistických služieb

Autor: nrtm. Jaroslav Novomestský , Foto: nrtm. Jaroslav Novomestský - Dátum: 30.08.2022
Čítanosť: 2332
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share