Preskocit navigáciu

Odovzdanie velenia 4. pluku logistiky


Odovzdanie velenia 4. pluku logistiky
 
 19. januára 2023 sa v priestoroch 4. pluku logistiky v Trenčíne uskutočnil slávnostný nástup pri príležitosti odovzdania a prevzatia funkcie veliteľa 4. pluku logistiky.
Symbolickým aktom podpísania protokolu odovzdania a prevzatia funkcie odovzdal doterajší veliteľ plukovník Peter MASÁR velenie nad 4. plukom svojmu zástupcovi plukovníkovi Jurajovi SLUKOVI do času vymenovania nového veliteľa.
Plukovník Peter MASÁR odchádza od februára 2023 plniť úlohy mimo územie Slovenskej republiky vo funkcii „Vedúci národného styčného tímu OS SR pri Spojeneckom veliteľstve pre transformáciu v Norfolku“, v USA. Odovzdanie funkcie prebehlo za prítomnosti veliteľa brigády spoločnej podpory, plukovníka Jozefa ŠEVĆÍKA.
Slávnostného aktu sa ďalej zúčastnili pozvaní hostia – náčelník Štábu pre podporu operácií Generálneho štábu OS SR, brigádny generál Pavol TÖKÖLY, veliteľ pozemných síl OS SR generálmajor Ivan PACH, veliaci poddôstojník brigády spoločnej podpory, štábny nadrotmajster Milan PAVLÍK, velitelia priamo podriadených útvarov s veliacimi poddôstojníkmi a ďalší hostia.
Po slávnostnom akte odovzdania a prevzatia funkcie vystúpil so svojím príhovorom veliteľ brigády spoločnej podpory plukovník Jozef ŠEVČÍK a následne odchádzajúci veliteľ plukovník Peter MASÁR, ktorý zhodnotil úsilie a hlavné úlohy plnené počas svojho pôsobenia vo funkcii veliteľa. Vo svojom príhovore uviedol:
„Počas môjho pôsobenia vo funkcii veliteľa profesionálni vojaci a zamestnanci 4.plog a priamo podriadených útvarov vykonali kus dobrej práce. Počas mnohých zmien, vzniku nových organizačných štruktúr, pomáhali viesť logistiku cez neustále sa reformujúce ozbrojené sily“
Ďalej poznamenal: „4. pluk logistiky mal a má veľmi dôležitú úlohu v štruktúre OS SR, čo sa práve ukazuje aj za dnešnej bezpečnostnej situácie, a to nielen v oblasti logistickej podpory útvarov a zariadení OS SR, ale aj pri plnení úloh súvisiacich s pandémiou COVID-19, vyčleňovaní personálu na cvičenia, na plnenie podporných a výcvikových a protokolárnych úloh OS SR“
V závere plukovník Peter MASÁR odovzdal „Pamätné plakety“ náčelníkovi Štábu pre podporu operácií Generálneho štábu OS SR brigádnemu generálovi Pavlovi TÖKÖLYMU, veliteľovi brigády spoločnej podpory plukovníkovi Jozefovi ŠEVČÍKOVI, veliteľovi 405. opravárenského práporu podplukovníkovi Róbertovi KEREKEŠOVI a veliteľovi 53. práporu poľných služieb Ladislavovi KASPEROVI.



Odovzdanie velenia 4. pluku logistikyOdovzdanie velenia 4. pluku logistikyOdovzdanie velenia 4. pluku logistikyOdovzdanie velenia 4. pluku logistikyOdovzdanie velenia 4. pluku logistiky

Autor: nrtm. Jaroslav Novomestský , Foto: rtn. Mgr. Richar MIKOLÁŠEK - Dátum: 19.01.2023
Čítanosť: 2427
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share