Preskocit navigáciu

Podpora Vojenskej polície pri plnení národných príspevkov


Podpora Vojenskej polície pri plnení národných príspevkov

V priestoroch Odboru krízového manažmentu, výcviku a kynológie Vlkanová sa posledný aprílový týždeň uskutočnilo inštruktážno–metodické zamestnanie (ďalej len „IMZ“) pre oblasť „Potláčanie a regulovanie davu“ (ďalej len „CRC“). Toto IMZ bolo realizované pre vybraných príslušníkov 23. motorizovaného práporu, ktorý je súčasťou Síl pre Špeciálne operácie OS SR. Jednou z hlavných požadovaných spôsobilostí je aj oblasť CRC. Národným gestorom v rezorte pre túto spôsobilosť OS SR je Vojenská polícia.
Počas tohto IMZ sa inštruktori výcviku zamerali na niekoľko základných oblastí pre CRC. Cieľom IMZ bolo vycvičiť predurčený personál 23. motorizovaného práporu tak, aby bol schopný vlastnými silami vycvičiť deklarovanú rotu pre záložné sily operácie Althea. Výcvik bol zameraný na základné pochodové a nástupové formácie a taktiež schopnosť vykonať základné taktické manévre a činnosti. Vo výcviku boli zapracované aj najnovšie poznatky a skúseností z oblasti taktického plánovania a psychologickej prípravy. V posledný výcvikový deň frekventanti absolvovali záverečné cvičenie na preverenie ich získaných vedomostí a zručností. Inštruktori vysoko pozitívne hodnotili prístup príslušníkov 23. motorizovaného práporu a obidve strany prejavili záujem o doškolenie vyššej formy pripravenosti tejto jednotky ešte v tomto výcvikovom roku.


Podpora Vojenskej polície pri plnení národných príspevkovPodpora Vojenskej polície pri plnení národných príspevkovPodpora Vojenskej polície pri plnení národných príspevkovPodpora Vojenskej polície pri plnení národných príspevkovPodpora Vojenskej polície pri plnení národných príspevkovPodpora Vojenskej polície pri plnení národných príspevkovPodpora Vojenskej polície pri plnení národných príspevkovPodpora Vojenskej polície pri plnení národných príspevkov

Autor: Vojenská polícia , Foto: Vojenská polícia - Dátum: 03.05.2021
Čítanosť: 6278
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share