Preskocit navigáciu

Príprava príslušníkov Vojenskej polície so zameraním na plnenie úloh mimo územia Slovenskej republiky


Príprava príslušníkov Vojenskej polície so zameraním na plnenie úloh mimo územia Slovenskej republiky

V dňoch 8. – 12.11.2010 sa v priestoroch Centra výcviku a kynológie Vojenskej polície vo Vlkanovej uskutočnila sústredená príprava príslušníkov Vojenskej polície so zameraním na plnenie úloh Vojenskej polície mimo územia Slovenskej republiky.

 Prípravu viedli americkí inštruktori z 18th Military Police Brigade, ktorí našim príslušníkom odovzdali cenné informácie zo svojho pôsobenia v Iraku a Afganistane. CPT Nathan JAMES, Sgt Jonathan EDWARDS a Sgt Lawrence SELLERS z 554th Military Police Company zo Štutgartu sa netajili príjemným pocitom z priebehu výcviku, kde nešetrili slovami chvály nad profesionalitou našich vojenských policajtov.
V závere výcviku im inštruktori Centra výcviku a kynológie predviedli ukážky streleckej prípravy príslušníkov Vojenskej polície a samozrejme im dali možnosť vyskúšať si streľbu z ručných zbraní, ktorými sú naši vojenskí policajti vyzbrojení. Nezabudnuteľným zážitkom pre našich amerických kolegov bol samopal vz. 58, ktorý si po inštruktáži náčelníka skupiny špeciálneho výcviku kpt. Puskajlera nakoniec vyskúšali aj pri streľbe dávkou.
Súčasťou pobytu amerických kolegov bol aj kultúrny program, o ktorý sa postaral zástupca veliteľa Centra výcviku a kynológie Vojenskej polície mjr. Schütz. Naši americkí kolegovia ocenili najmä návštevu Pamätníka Slovenského národného povstania v Banskej Bystrici, kde si mali možnosť rozšíriť vedomosti o americkej účasti v Slovenskom národnom povstaní.
Význam sústredenej prípravy spočíval vo vzájomnej výmene informácií z prvej ruky a obe strany sa zhodli na potrebe pokračovať v príprave aj v nasledujúcom období.


Príprava príslušníkov Vojenskej polície so zameraním na plnenie úloh Vojenskej polície mimo územia Slovenskej republikyPríprava príslušníkov Vojenskej polície so zameraním na plnenie úloh Vojenskej polície mimo územia Slovenskej republikyPríprava príslušníkov Vojenskej polície so zameraním na plnenie úloh Vojenskej polície mimo územia Slovenskej republikyPríprava príslušníkov Vojenskej polície so zameraním na plnenie úloh Vojenskej polície mimo územia Slovenskej republikyPríprava príslušníkov Vojenskej polície so zameraním na plnenie úloh Vojenskej polície mimo územia Slovenskej republikyPríprava príslušníkov Vojenskej polície so zameraním na plnenie úloh Vojenskej polície mimo územia Slovenskej republiky

Autor: RVP , Foto: RVP - Dátum: 12.11.2010
Čítanosť: 28347
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share