Preskocit navigáciu

20. výročie existencie Ordinariátu Ozbrojených síl a Ozbrojených zborov Slovenskej republiky


20. výročie existencie Ordinariátu Ozbrojených síl a Ozbrojených zborov Slovenskej republiky Dňa 21.júla 2024 sa v konkatedrále svätého Mikuláša v Prešove konala slávnostná Svätá Omša, ktorú celebroval J.E. Mons. František Rábek ordinár Ozbrojených síl a Ozbrojených zborov Slovenskej republiky. Svätá omša sa konala pri príležitosti inštalovania výstavy fotiek mapujúcej 20 rokov existencie Ordinariátu OS a OZ Slovenskej republiky. Akciu pripravilo Oblastné stredisko kňazov Ordinariátu v Prešove v spolupráci s 2. mechanizovanou brigádou. Na tejto veľkolepej akcii sa zúčastnili významní predstavitelia posádky v Prešove, ako aj predstavitelia Krajských riaditeľstiev Policajného zboru, Väzenskej a justičnej stráže, hasičov, colnej správy, daňových úradov a dôchodcovia zo Zväzu vojakov SR.

Duchovná služba je etablovanou súčasťou v špecifických podmienkach Ozbrojených síl a Ozbrojených zborov SR. Našou úlohou je ohlasovať Ježiša Krista, ktorý je spásou pre dnešný svet. Učí nás a vedie k morálnemu správaniu, vstupuje do bezútešnosti ľudského bytia, dáva zmysel životu aj utrpeniu v ňom a v konečnom dôsledku nás posúva k nádeji, ktorá prechádza cez smrť k večnému životu. Máme za čo ďakovať, ale aj za čo prosiť, nezaspať na vavrínoch dvadsiatich rokov dobrej služby. Čakajú nás nové výzvy a nové prekážky, a preto je namieste budovanie vzťahu s Bohom, ak chceme mať dobré vzťahy s ľuďmi.

Program pokračoval besedou s otcom biskupom Rábekom a prehliadkou výstavy fotiek inštalovanej v priestoroch Posádkového klubu v Prešove, ktorú si môžete pozrieť do 15. júla 2024.

20. výročie existencie Ordinariátu Ozbrojených síl a Ozbrojených zborov Slovenskej republiky20. výročie existencie Ordinariátu Ozbrojených síl a Ozbrojených zborov Slovenskej republiky20. výročie existencie Ordinariátu Ozbrojených síl a Ozbrojených zborov Slovenskej republiky20. výročie existencie Ordinariátu Ozbrojených síl a Ozbrojených zborov Slovenskej republiky

Autor: kpt. Mgr. Slavomír Krajňák , Foto: npor. Ing. Andrea Jančoková - Dátum: 21.06.2024
Čítanosť: 60
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share