Preskocit navigáciu

Rozlúčka s odchádzajucími PrV úradu


Rozlúčka s odchádzajucími PrV úradu

Dňa 26.2.2021 sa v priestoroch Úradu logistického zabezpečenia OS SR veliteľ plukovník Jozef Ševčík spoločne so zástupcom plukovníkom Petrom Masárom rozlúčili s náčelníkom služby prevádzky a opráv, podplukovníkom Dušanom Cabalom. Podplukovník Dušan Cabala dňom 28. februára 2021 ukončil profesionálnu službu v OS SR po viac ako 27 rokoch. V ozbrojených silách pôsobil od roku 1993, kedy ako študent Vojenskej akadémie Liptovský Mikuláš nastúpil na odbor rádioelektronika, špecializácia PLRV malého a stredného dosahu. Po skončení školy vykonával funkcie v oblasti protivzdušnej obrany (ďalej PVO) vo Vojenskej akadémii. V rokoch 2000 - 2005 bol vyslaný na doktorandské štúdium pri výkone služby, odbor výzbroj a technika PVO a v roku 2005 mu rozhodnutím vedeckej rady bola udelená vedecká hodnosť PhD.
Od roku 2012 až do skončenia štátnej služby vykonával vyššie riadiace funkcie s celo rezortnou pôsobnosťou v oblasti logistiky najskôr na Veliteľstve síl výcviku a podpory OS SR Trenčín a následne na Úrade logistického zabezpečenia OS SR Trenčín.
V úrade sa podieľal hlavne na plnení úloh zvyšovania operačnej pripravenosti OS SR v oblasti zlepšenia dostupnosti výzbroje a techniky, ďalej sa podieľal významným spôsobom na spracovávaní podkladov do zákonov a smerníc MO SR.
Veliteľ úradu ako poďakovanie za plnenie služobných úloh odovzdal podplukovníkovi Dušanovi Cabalovi, PhD. Pamätný kríž náčelníka Generálneho štábu OS SR III. stupňa a vecný dar od príslušníkov úradu.
Ďalším profesionálnym vojakom, ktorý ukončil profesionálnu službu v OS SR dňa 28. februára 2021 po viac ako 28 rokoch služby bol major František Fecko. Veliteľ plukovník Jozef Ševčík sa s ním rozlúčil 25. februára 2021 odovzdaním Pamätného kríža náčelníka Generálneho štábu OS SR III. stupňa. Major František Fecko pôsobil na úrade vo funkcii vedúci starší dôstojník – špecialista Oddelenia náhradných dielcov pozemnej výzbroje, techniky a materiálu výzbrojnej služby. Počas vojenskej kariéry vykonával prevažne funkcie v oblasti personálneho manažmentu a logistiky.



Autor: nrtm. Jaroslav Novomestský , Foto: nrtm. Jaroslav Novomestský - Dátum: 26.02.2021
Čítanosť: 4097
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share